اصل همیاری و همدلی (2)
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
اصول زندگی زناشویی (22) اصل همیاری و همدلی (قسمت دوم)
همانگونه که قبلا هم بیان شد، هم یاری و همدلی از مهمترین عوال تحکیم بنیان خانواده به شمار میرود. هر یک از زن و شوهر باید در زندگی مشترک بستری را آماده کنند تا در کنار یکدیگر به آرامش برسند و به نیازهای عاطفی یکدیگر پاسخ گویند.
در یکی از مشاورههای خانوادگی خانمی از ارتباط با خداوند و انجام مستحبات سؤال میکرد و ادامه گفت: «شوهرم اجازه نمیدهد به کارهای مستحبی برسم و هر وقت مشغول تلاوت قرآن و یا خواندن نمازهای مستحبی میشود، یا اوقات تلخی میکند و یا اینکه طعنه و کنایه میزند!»
در ادامهی گفتگو با این خانم متوجه شدم که شوهر این آقا با تلاوت قرآن و انجام مستحبات مشکلی ندارد، بلکه با نوع رفتار خانم مشکل دارد. اشکال آقا به خانمش این بود که چرا در خانه کنار من نمینشینی و چرا وقتی کنار یکدیگر هستیم از نشستن در کنار من و هم سخنی با من ابراز رضایت نمیکنی و مدام به دنبال راه فراری هستی تا به کارهای دیگر برسی؟!
روی همین اساس به خانم گفتم همسر شما به گردنتان حق دارد. اطاعت از شوهر واجب است، اما تلاوت قرآن و خواندن نماز مستحبی، مستحب! شما میتوانید با برنامهریزی خوب، کاری کنید که هم همسرتان را راضی نگه دارید و هم به عبادت و مستحبات خود برسید. بعد از نماز صبح، و نیز زمانی که همسرتان در خانه نیست به مستحبات خود برسید، و زمانی که همسرتان در خانه است سعی کنید به جای اهتمام به برنامههای مستحبی، اولویت خود را خدمت و محبتت به همسر قرار دهید.
آقایی میگفت: «همسرم خیاط است و به صورت تفریحی به این کار میپردازد، وقتی به خانه میروم دوست دارم همسرم کنارم بنشیند و با یکدیگر صحبت کنیم، اما او بیاعتنا به خیاطی خود ادامه میدهد و توجه خاصی به من نمیکند. حسرت در دلم مانده که بدون درخواست من همسرم با خیال راحت و با طیب نفس در کنارم بنشیند و از نشستن در کنارم اظهار خشنودی نماید…»
در روایتی از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) در مورد محبت زن به شوهر خود چنین آمده: «هیچ زنی نیست که جرعهای آب به شوهرش بنوشاند، مگر آنکه این عمل او برایش بهتر از یک سال باشد که روزهایش را روزه بگیرد و شبهایش را به عبادت بگذراند. خداوند به ازای هر جرعهای که به شوهرش مینوشاند شهری در بهشت برایش میسازد و شصت گناه او را میآمرزد».
برخی از افراد نشستن در کنار همسر را به معنای وقت تلف کنی میدانند و در صدد هستند تا به گونهای از انجام این کار بسیار مهم شانه خالی کنند.
انس از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) پرسید: نشستن با خانواده ثوابش بیشتر است یا نشستن در مسجد؟ آن حضرت فرمود: «یک ساعت نشستن در کنار خانواده، نزد من، محبوبتر از اعتکاف کردن در این مسجد من است».[1]